Als dementie je pad kruist….

In deze training van 3 uur maken deelnemers op een indringende manier kennis met dementie en het slopende verloop van deze ziekte. Deze algemene  training is geschikt voor iedereen die in zijn of haar leven te maken krijgt met dementie; familieleden, mantelzorgers, zorgmedewerkers en mensen die vanuit hun werk, sport, club of buurt in contact komen met personen die lijden aan dementie.

Tijdens de training volgen we het dementieproces van Ina en Gerard, die beiden de ziekte van Alzheimer hebben, door het bekijken van de filmpjes op alzheimerexperience.nl, deze te bespreken en vervolgens aan te vullen met gerichte informatie.

 

Onderwerpen in deze training zijn:  

- Wat is dementie
- Verschijnselen van dementie en vergeetachtigheid
- 10 signalen van dementie
- Diagnostiek
- Verschillende vormen van dementie met uitleg over de ziekte van Alzheimer en vasculaire dementie
- Anticiperende rouw bij dementie, afscheid en verlies
- Herinneringen en de omgekeerde levensloop                                    
- De validerende benadering
- Moeilijk gedrag en de 4 lagen in onze hersenen
- Verschillende fasen van ik-beleving bij dementie
- Palliatieve zorg en het rouwproces


Schematisch overzicht van de  ontwikkeling van 4 lagen in onze hersenen en rechts de gevolgen van dementie.
Alle deelnemers ontvangen een reader met uitgebreide informatie en de vragenlijst voor ieder die zich zorgen maakt over dementie en vergeetachtigheid bij een ander of zichzelf.

Na het volgen deze training zullen de deelnemers dementie eerder herkennen, kunnen zij zich inleven in de wereld van de dementerende en weten zij hoe ze deze op een passende manier kunnen ondersteunen en begeleiden.


Kosten

Deze training kan zowel op inschrijving gevolgd worden in onze eigen trainingsruimte in Eersel, als in-company worden aangeboden aan groepen binnen uw organisatie.

Inschrijven voor de workshop in onze trainingsruimte kan via de agenda op deze website, onder het kopje 'programma 2016'. De kosten zijn per persoon €45,- incl. btw, bij een minimale deelname van 4 personen.

De in-company training is geschikt voor groepen tot 20 personen en kost €450,- excl. reiskosten en 21% btw.