De nieuwste inzichten in dementie spelenderwijs leren toepassen per fase.Voor wie: 

  Het  '4 fasen dementie spel' is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij iemand met dementie. Dit kunnen familieleden, mantelzorgers, vrijwilligers en zorgmedewerkers zijn. Omdat het spel zowel herkenning als interactie en reflectie oproept is het een aanrader om het met zorgmedewerkers en mantelzorgers samen te spelen, dit zal de samenwerking en onderlinge band echt versterken.                                                                                                                      

Opzet en doel van het spel:
In een groep van 12 a 15 personen verdiepen de spelers zich in de 4 fasen van ik-beleving van de mens met dementie. Allereerst komt het begrijpen en herkennen van de verschillende fasen, hierbij dient de lesmodule '4 fasen van dementie' als leidraad. Om de fasen goed te herkennen is observeren erg belangrijk. In de lesmodule zit een handige observatielijst die hiervoor gebruikt kan worden. Na het herkennen en observeren gaan de deelnemers spelenderwijs aan de slag en ontdekken zij hoe ze zichzelf en de omgeving zo gunstig mogelijk kunnen afstemmen op de behoefte van de dementerende per fase. Het spel nodigt uit tot interactie en gezamenlijke reflectie op de praktijk en wordt afgesloten met het maken van afspraken over het toepassen van de opgedane kennis.

Via het keuzemenu onder 'lesmateriaal en spellen' kunt u de observatielijst 4 fasen van dementie gratis aanvragen. Ook kunt u hier de lesmodule inkijken.


Tijdsduur:
Afhankelijk van de grootte van de groep en van het aantal thema's waarmee gespeeld wordt duurt het spel tussen de 2 en 3 uur.

Spelmateriaal:
1 grote spelmat voor op de vloer (afmetingen 2.50 x 1.35)
de spelhandleiding
59 speelkaarten op A4 formaat 
12 themakaarten  op A4 formaat
voor elke deelnemer de lesmodule '4 fasen van dementie', een voorbeeld van deze lesmodule kunt u inkijken via het keuzemenu links.

De thema's van het spel:
Herkennen van de fasen, contact maken, omgang en begeleiding, stemming en emoties, netwerk en sociale contacten, gewoonten en rituelen, dagritme, woonomgeving, activiteiten, bewegen, eten en drinken, lichamelijke verzorging.

Mogelijkheden en prijzen:
Het 4 fasen dementiespel is te koop als compleet spel inclusief 32 lesmodules voor 870 euro incl. btw.
Standaard hoort hierbij onze begeleiding tijdens het eerste spel of een 'train de trainer' bijeenkomst, dit kunt u zelf kiezen.

Wilt u voor uw organisatie meer spellen of lesmodules? Ook dat is mogelijk.
Losse lesmodules zijn bij te bestellen voor 6 euro per stuk, exclusief verzendkosten
Wanneer u  meerdere spellen tegelijk koopt krijgt u korting en stellen wij een offerte voor u op.  

U kunt er ook voor kiezen alleen het spel te spelen, zonder het zelf aan te schaffen. Een van onze ervaren trainers komt dan uw spel begeleiden. Natuurlijk ontvangen alle deelnemers een lesmodule. Inclusief lesmodules voor 15 deelnemers kost dit 430 euro incl. btw.

Om het spel te bestellen, een offerte aan te vragen of voor meer informatie kunt u gebruik maken van onderstaand
contactformulier, mailen naarinfo@geeversscholing.nl of bellen naar 0031-644990466.

 

Het 4 fasen dementie spel