WERKEN MET DE KWALITEITSCIRKEL OP TEAMNIVEAU

 ‘Werken aan kwaliteit’ is voor de meeste medewerkers een management-kreet die ver van hen en de werkvloer afstaat. In deze zeer praktische workshop maken we kwaliteit zichtbaar, concreet en tastbaar, met als doel een team samen (opnieuw) bewust te maken van werken aan kwaliteit. Na afloop van de workshop kunnen medewerkers uitleggen wat je op de werkvloer met kwaliteit te maken hebt, hoe een organisatie in zijn geheel werkt aan kwaliteit, wat kwaliteit binnen de zorg is en vooral hoe je als team methodisch kunt werken aan het verbeteren van de kwaliteit op de eigen werkplek.

Na een introductie op kwaliteit gaan we werken met de kwaliteitscirkel van Deming.

Gezamenlijk verkennen we de stappen PLANNEN - DOEN - CONTROLEREN - Re-ACTIE aan de hand van een casus. 

Hierna wordt het team opgedeeld in kleine groepjes. Zij gaan op een speelse manier en met een hiervoor ontwikkeld stappenplan nu zelf de kwaliteitscirkel toepassen. Ze kiezen zelf een echt verbeterpunt uit de eigen praktijk. Hoewel de groepjes zelfstandig werken, het moet immers hun eigen plan worden welke ze zelf gaan uitvoeren, krijgen zij begeleiding en ondersteuning tijdens het proces.

"Uitnodigend materiaal dat speciaal is ontwikkeld voor deze workshop geeft het geheel een vrolijk en laagdrempelig karakter."

De groepjes presenteren de uitgewerkte plannen aan elkaar en geven/ontvangen hierop feedback. Aan het einde van de workshop is het resultaat een aantal kant en klare plannen waar men als team zelf eigenaar van is en direct mee aan de slag kan. Ook het stappenplan nemen zij mee, zodat ze in de toekomst zelf telkens opnieuw aan de slag kunnen met de kwaliteitscirkel.

Kosten

Deze workshop duurt 3 uur en kan aangeboden worden aan grotere groepen, bij voorkeur volgt een heel team deze workshop tegelijk. De kostprijs bedraagt 30 euro per deelnemer bij een minimum van 10 deelnemers, dit is exclusief reiskosten en 21% btw.